skip to Main Content
Werk-Vitaal is partner van het Ziekenhuis VieCuri

Meer bewegen op het werk!

Meer bewegen op het werk, dat is het doel van de nieuwste overheidscampagne die binnenkort van start gaat. De campagne heeft als titel : ‘Elk halfuur even bewegen. Zet ook de stap’ en vraagt in het bijzonder aandacht voor lichamelijke inactiviteit op het werk (vooral zittend).

Nederland is in Europa koploper als het gaat om de zit-tijd per dag. Langdurig zitten vergroot de kans op aandoeningen zoals hart- en vaatziekten, diabetes type II en depressie. Zit je ook nog achter een beeldscherm, dan is er een verhoogde kans op nek-, arm en schouderklachten. Elk half uur bewegen is daarom hartstikke belangrijk én gezond.

Op de campagnewebsite staan verder nog feiten en cijfers over de gevolgen van langdurig zitten, tips voor werkgevers en werknemers, beweegschema’s voor verschillende sectoren, een maandelijkse nieuwsbrief en een beweegchallenge van 17 t/m 21 mei. Klik hier voor de campagne.

Voor medewerkers is er ook een challenge beschikbaar. Tijdens de campagneperiode ontvang je dagelijks via Whatsapp 3 berichten met instructies, tips en inspiratie om elk halfuur even te bewegen. Aanmelden kan via onderstaande QR-code.    
Back To Top