skip to Main Content
Werk-Vitaal is partner van het Ziekenhuis VieCuri

Beste arts: alles voor je patiënten, maar zelf uit balans?

Na een ongetwijfeld heerlijke en ontspannende vakantie is het weer tijd om aan de slag te gaan. Voor veel artsen betekent dat echter ook weer weekenddiensten draaien, lange dagen van huis en lastige keuzes maken in de privé-/werk balans. Geregeld is de hoge werkdruk van artsen in het nieuws, maar een echte oplossing lijkt er niet te komen. Zeker niet met het perspectief steeds groter wordende zorgvraag.

Heb je wel eens nagedacht over om te gaan werken als bedrijfsarts? Het vak als bedrijfsarts is helaas nog onbekend voor een grote groep artsen, maar gelukkig lijkt daar verandering in te komen. Een toenemend aantal artsen zet de stap naar de bedrijfsgeneeskunde omdat het zoveel voordelen biedt.

Hoe fijn is het om echt een relatie op te bouwen met patiënt in de spreekkamer, doordat je meer tijd hebt. Hoe fijn is het om goed door te kunnen vragen. Hoe fijn is het om meer invloed op het (gezonde) gedrag en dus ook op het voorkomen van medische- of mentale problematiek. En hoe fijn is het om te beschikken over een vast werkrooster en overzichtelijke agenda. Naast een zinvolle invulling van je artsen-vak, heb je ook nog tijd voor je gezin, hobby’s en sociale activiteiten.

Wil je eens meer weten of het vak van bedrijfsarts iets voor je is? Spreekt de sociale geneeskunde je aan? Neem dan gerust even contact met ons op. Stuur een berichtje naar werving@werk-vitaal.nl voor een oriënterend gesprek. We hebben de mogelijkheid om de opleiding tot opleiding ‘specialist arbeid en gezondheid -bedrijfsgeneeskunde’ (lees: bedrijfsarts) aan te bieden.

Back To Top